Nyttiga chokladbollar med en liten extra touch

Nyttiga chokladbollar recept

I brist på saker att göra i förrgår så bestämde jag mig för att baka mina nyttiga chokladbollar men då jag var lite sugen på att experimentera så testade jag även att ha i lite nejlika, kanel och kardemumma och WOW vad gott det blev! Ni måste testa detta, ha främst i nejlika och kardemumma. Kanelen tog jag så lite av att jag inte tror att den gjorde någon direkt märkbar skillnad. Bjöd även min faster och mina små kusiner på bollarna och Mollie 5 år, sa glatt: Gud jag älskar dom här! Och det är väl ändå bra betyg 😉

Vanliga receptet är:

♥ 7-8 dadlar
♥ 2 dl havegryn
♥ 1,5 msk kakao
♥ 0,75 dl kokosolja
♥ 2 msk kaffe (eller vatten)
♥ 1 nypa havssalt
♥ valfri garnering

(jag älskar att toppa med bipollen, gojibär och kakao nibs)

Men denna gången adderade jag i nejlika, kardemumma och lite kanel på måfå. Så testa det och ni kommer ÄLSKA det!!!! Det blev mer juligt och lite mer kryddigt, så himla smaskigt. Dessa nyttiga chokladbollar är verkligen livet å när ni väl börjat med dessa kommer ni aldrig någonsin gå tillbaka till att göra vanliga. Jag lovar er!

14 gillar

Kommentarer (8)

  • Hanna Friberg

   |

   De är supergoda!!!!

   Reply

 • Emma

  |

  Älskar de chokladbollarna! Hade kunnat leva på det haha, dock brukar jag ha i fler dadlar så de blir mjukare och lite “saftigare” ?

  Reply

 • Sara

  |

  Det är inte ditt recept ju:/ de är ida wargs

  Reply

 • Molly

  |

  Prova att ha i 2 msk glögg istället för kaffet, bästa jag vet

  Reply

 • Rebecca

  |

  Hehe, detta med nyttiga recept är lite nytt för mig och har insett att det finns massor av olika slags dadlar, vilka använder du? Och stoppar du ner dem ”hela” i mixern eller ”skalar” du dem?
  Förlåt om jag låter lite korkad

  Reply

 • Emmy

  |

  Vart är din sovrumslampa ifrån som du visat på story? Älskar den ?

  Reply

 • Frida

  |

  Älskar detta recept, är helt besatt! Jag testade att tillsätta pepparkakskrydda i smeten nu till jul, såååå gott !

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler