En dröm som gått i uppfyllelse

Är det någonstans jag alltid har drömt om att åka så är det Sydafrika och vet ni vart jag ska plåta min nästa kollektion om bara två veckor? Jo, i CAPE TOWN – SYDAFRIKA! Det känns helt otroligt att jag äntligen ska åka dit eftersom det är ett av få ställen jag verkligen velat besöka men inte varit i. För ofta när jag vill åka någonstans så brukar jag ju se till att jag åker dit. Men just Sydafrika har alltid känts lite för stort och för läskigt att bara spontana iväg till, vet inte varför men har bara känts så.

Jag kommer vara borta i drygt en vecka (önskar att jag kunde stanna såååå mycket längre). Men det gör inget, jag är så glad att jag bara ska få åka dit. Två dagar kommer gå bort i resande och en dag kommer gå bort till plåtning så kommer ha 3 hela dagar i Kapstaden. Därför vill jag ha er hjälp, vad får jag inte missa? Jag är sugen på safari, vinprovning och att hikea. Har hört att vingårdarna är helt breathtaking och att det finns supermånga fina hiking trails men att det svårt med safari just nära Kapstaden, men något måste det väl finnas?

Så snälla ge mig era bästa tips för vad jag INTE får missa dessa 3 ynka dagar jag har att upptäcka så mycket som möjligt i Kapstaden! Gärna något nice restaurangtips också. Har ju även hört att maten ska vara outstanding. TACK <3

43 gillar

Kommentarer (28)

 • Mathilda

  |

  Måste åka till Table mountain och kolla på solnedgången!! Man kan både hikea upp/ner och åka cabelway!! It’s amazing!! Kan rekommendera tre vingårdar – vrede en lust estate, Eikehof och L’avenier!! Vrede en lust har en helt otroligt utsikt!!

  Reply

 • Chloe

  |

  Men Hanna, Gud vad underbart! Min mamma bodde och gick i skolan i Afrika och jag har alltid velat åka dit och se.
  Jag får nöja mig med USA och Australien efter nyår.
  Ha det bäst Hanna<3

  Reply

 • Felicia

  |

  Åk till Project Playground!!
  Project Playground har center för barn och ungdomar i två olika kåkstäder 10-15 min utanför Kapstaden. De arbetar med barn och unga för att ge förutsättningar till en bättre framtid. Om dessa barn inte kommit till Project Playground så skulle de bli måltavlor för våld, missbruk, gängkriminalitet och en arbetslöshet på 60-80% som vuxna. En flicka blir våldtagen var 14e sekund där nere.
  Organisationen är svensk så hör av dig till info@project-Playground.org och se om de har öppet. Det är en riktig ögonöppnare på vad som sker där nere. Blanda nytta med nöje på din resa, tror många hade uppskattat att du tar ansvar i sådana frågor!

  Kram!

  Reply

 • Johanna

  |

  Vad roligt! Åk till Simon’s Town och se pingvinerna, sjukt fin utsikt påvägen dit. Hika till toppen av Table mountain, magiskt. Sen är Bo-Kaap kul att se med alla färgglada hus, även om det är ett ganska sunkigt område.

  Reply

 • Hanna

  |

  Stellenbosch har fantastiska vingårdar, även mysigt att promenera runt i stan (riktig studentstad) och kolla shopping. Ett annat tips är att hikea upp till lions head eller ta bilen upp, riktigt bra utsikt om man inte hinner ta sig upp till taffelberget. Vill du gå en riktig lyxig middag kan du gå på test kitchen eller la colombe (helst båda). För häftig lunch rekomenderas waterkloof, sjuuuuuk utsikt!!! Finns så mycket att göra men att röra sig upp i fastlandet är att rekommendera, fastna inte bara i kapstaden. Bra stränder är såklart camps bay/clifton men också llandudno (stavning kan va fel) om man vill kolla på surfare.

  Reply

 • Tova

  |

  Åh du måste besöka Camps Bay, det är en helt fantastisk strand med massor av mysiga fik och underbar utsikt. Där kan du ta massor av otroliga bilder!! Blev helt kär när jag besökte det. Hoppas du får en underbar resa!

  Reply

 • Ida

  |

  Var i Kapstaden i februari och ska dit igen nästa år! Världens bästa ställe, då måste åka på vinprovning! Sedan kan jag rekommendera restaurangen la perla, mitt favvo ställe. Men tyvärr finns det inga bra safaris just där utan om du vill göra något sådant är det bäst att ta ett inrikes flyg någonstans! För har hört att det safarit som finns närma Kapstaden är mer likt ett zoo. Hoppas du får det helt underbart!!

  Reply

 • Emma A

  |

  Åh vad kul! Det finns en jättebra Safari i närheten av Captown (ca 2,5 timme) och den heter Inverdoorn! Jag besökte stället i februari och det var helt AMAZING ? Du måste absolut kolla upp det! De har också ett rehabilitation center för cheetahs där man kan få se hur de hjälper djuren att må bättre för att sedan släppa de i naturen igen! Så fint! Sen så tycker jag att du måste besöka Boulders Beach (där alla Pingviner finns), Cape of Good Hope, Bo-Kaap (kvarteren med alla färgglada hus)! Ett tips är att åka helikopter över Capetown, det är MAGISKT! Vill du besöka vingårdarna i Stellenbosch så finns det ett jätte fint hotell som har bra restaurang (speciellt riktigt god frukost/brunch) som heter Majeka House! Du kommer att älska Sydafrika!!

  Reply

 • Fanny

  |

  Kapstaden är heelt underbart! Spenderade 3 månader där förra året & vill bara tillbaka.
  Det finns ingen safari som är speciellt nära Kapstaden, det är isåfall Garden Route Safari. Det är inte bästa safarin, men absolut superkul om det är ens första gång.
  Om du vill besöka vingårdar så kan du ta dig till Stellenbosh, där har de hur många olika vingårdar som helst. Helt fantastiskt!
  Hikea både Table Mountain & Lions Head. Kolla på solnedgången på Signal Hill, som är en magisk utsiktsplats. Om du vill ha shopping så åker du till Waterfront eller Canal Walk som ligger lite utanför stan.
  Besök Woodstock också!! Finns ett ställe där som heter The Old Biscuit Mill, där de har matmarknad varje söndag (tror det är söndag). Bästa standen skulle jag nog säga är Clifton 4th. Camps Bay är också fint dock blåsigt.
  Tråkigt att du är där så kort! Det är världens finaste plats & det finns såå mycket att göra ?
  Ha så kul!!!

  Reply

 • Fanny

  |

  Hallå, glömde det viktigaste!! Gå till Yours Truly om du är sugen på en drink eller vila ögonen på snygga män. Det är alltid massa snygga surfkillar där. Tips tips!

  Reply

 • Alice

  |

  Älskar Sydafrika är ett helt underbart land! Var där i hela två veckor men i Kapstaden endast i 2 dagar men kan starkt rekommendera att åka ut på en trip till ”cape of good hope” väldigt fint där samt att du kan kanske se bergszebror på vägen. Ytterligare på vägen dit elr hem så kan det vara kul att åka och kolla på deras pingviner som lever fritt minns ej vad det området hette. Sen om du vill bo lite häftigt och fint så tycker jag verkligen att du ska försöka sova en natt på Tinawalo Atlantic, Ocean house, otrolig utsikt ??

  Reply

 • Josefin

  |

  Tablemountain & Cape of Good hopes (Godahoppsudden på svenska) är ett måste! Tablemountain är sååå fint Berg att åka upp till & godahoppsudden är så coolt, de är udden där landet precis slutar & de två haven på sidan av landet möts, riktigt cool upplevelse och fina utsikter. Camps bay är ett tips också. Synd du bara är där så kort, krävs minst 2 veckor som jag va!!

  Reply

 • Erika

  |

  Åh vad kul för dig!!! Jag var i Sydafrika i påskas i 13 dagar och det är den bästa resan jag varit på!! Vi åkte dock runt till olika ställen i Sydafrika men vi var 5 dagar i Kapstaden. Table Mountain måste man åka upp till (behöver inte gå/åka upp i berget men bara se utsikten över hela Kapstaden där uppe). Waterfront (hamnen) är fint. Vi var ute på Robben Island där Mandela satt i fängelse, var sjukt häftigt och lärorikt. Sen MÅSTE du åka och fota vid de färgade husen!! Så häftigt och fint!! Det ligger i Bo-Kaap (Sök på Google). Safari är inte det bästa i Kapstaden tyvärr.. Vi var i Kruger Parken som ligger längre upp i Sydafrika för där är djuren fria och det är dem inte på samma sätt på andra safaris speciellt inte i Kapstaden.

  Hoppas du får en underbar resa!! Du kommer inte bli besviken på landet iaf! 🙂 sååå trevligt folk!!
  Kram

  Reply

 • kim

  |

  Som andra skreivit innan. Table mountain. Gå upp och åk linbana ner. Besök robben island och ta del av historian och aparthide-tiden Det är gamla fångar som jobbar som tourguider. Man får besöka cellen som nelson mandela satt i.
  Besök museum district 6. Dit man tvångsförflyttade alla”svarta”.
  Åk ut till godahoppsudden. Afrikas sydligaste punkt. Där kan du säkert fota en massa. Lättast är att hyra en taxichaffis för hela dagen så kör han dig dit du vill och väntar på dig. Bjud honom på lunch och fråga om hans familj. Bättre tourguider än så går inte att få. Vi hyrde en kille i tre dagar som hämtade oss varje morgon och satte ihop aktiviteter åt oss. Du MÅSTE äta lamb-curry typ godaste jag ätit.

  Reply

 • Elin

  |

  Spier wine testning center. Precis vid cape town, fullkomligt fantastiskt. Safari blir nog svårt. Trevlig resa!

  Reply

 • ANge

  |

  Sanbona wildlife reserve ligger ca 2-3h från Kapstaden. Var där förra året och fick se the big five + myxket mer. Otroligt fint. Finns många olika boenden att välja mellan. Vi bodde på white lion logde som är 5-stjärnigt, riktigt fint!

  Reply

 • Mikaela

  |

  När jag var i Kapstaden var vi på en safari på ett ställe som heter Aquila det är en inhägnad safari, men den är väldigt stor. Ligger ca 2 h med bil från Kapstaden. De har även ett center där de tar hand om leoparder och geparder. Tyckte det var er väldigt mysigt ställe. Stämningen blev totalt när de spelade musik från Lejonkungen i restaurangen ??

  Reply

 • Caroline Ståhl

  |

  Var i Sydafrika i två månader mars – april. Ser att alla tipsar om hiken upp till Table mountain, hiken upp till Lions head är mycket bättre väg och minst lika fin utsikt! Vi gick upp för att se soluppgången därifrån, magiskt!

  Reply

 • Aurora

  |

  Hej Hanna! Jag var i Sydafrika över jul och nyår 2014/2015. Bästa resan i mitt liv! Det finns så mycket att se och göra 🙂

  När du är i Kapstaden så måste du besöka Table Mountain, men gör det när det är molnfritt så att du får full utsikt över Kapstaden och havet. Om du har tid borde du verkligen besöka Kaphalvön där Kapudden och Godahoppsudden ligger. I närheten ligger även Boulders Beach där det finns massor av pingviner. Sen finns det många fina stränder längs kusten, de mest kända är väl Camps Bay och Clifton Beach.

  Stellenbosch är ett av alla mysiga vindistrikt, det ligger dock lite utanför Kapstaden. Från Kapstaden kan du också ta en färja ut till Robben Island, fängelseön där Mandela satt fängslad. Det är vanligt att besöka någon av alla kåkstäder när man är i Sydafrika, det ger en verkligen perspektiv på saker och ting. Om du gör det så passa på att lyssna på gospel i någon av kyrkorna, det brukar vara uppskattat av den lokala befolkningen och en rolig upplevelse.

  När det kommer till restauranger så finns det mycket att välja bland. Mycket färsk fisk och skaldjur, men även kött (vilt) är populärt i Sydafrika. Runt V&A Waterfront finns många restauranger, lite turistigt men mysigt. Tips är Paranga som ligger vid Camps Bay. Om du vill ha mer afrikansk feeling så finns restaurangen Gold. Där serveras rätter från flera olika afrikanska länder som man delar på. Sen brukar de dansa och sjunga under middagen. Maten var inte min favorit men upplevelsen vägde upp.

  Hoppas du får en underbar resa! Kram 🙂

  Reply

 • Matilda

  |

  Åh älskar Kapstaden! Varit där två gånger! (Aldrig åkt på safari där dock.. hört att det är mer norrut). Men här är mina tips: shopping i waterfront, besöka pingvinerna på boulders beach, vinprovning i Stellenbosch, om du vill se lite historia: 6th district museum och Robben Island där Nelson Mandela satt fången, rida på Noordhoek Beach, Vandra upp på lions head och se solnedgången (picnic är ett tips!), även table mountain!

  Reply

 • Elin

  |

  Hanna! Du måste till Guardian Peak Winery & Grill i Stellenbosch, kolla insta! (massor av vingårdar). Maten var helt underbart god och fantastisk utsikt. Och självklart måste du till badstranden med pingviner i Simons Town. Hamnar du i Simons Town så är restaurang Mångata ett måste! Extremt bra service och mat, med lyxigt och kul koncept, och kostar inget!!! Båda två ligger en bit ifrån just Kapstaden, men hyr du bil hinner du lätt med båda! Royal Eatery på Long Street hade mumsiga burgare, och den gatan är ett måste att besöka med dess resturang- och barutbud.

  Reply

 • Elin

  |

  OCH!!! Cape Point vineyard!!!! På torsdagar har de en stor matmarknad med massor av mat från världens alla hörn, så har man picknick på deras vackra gård! Andra dagar har de underbar restaurang!!!

  Reply

 • Elin

  |

  Vill också tillägga att fängelset på Robben Island var supertråkigt och överskattad, intressant, javisst. Men resten, nej. Ovärt.

  Reply

 • Wendela

  |

  Heej du!
  Jag såg ditt inlägg på bloggen angående Cape! Jag var där i slutet av februari i år och hade 8 dagar. Finns så galet mycket att göra där, staden är verkligen dröm!!! Såg att du fått massor av kommentarer men i och med att du bara har tre dagar så måste du ju maxa, gärna med det som är mest prio!! Tror att vi har ganska samma preferenser nämligen..?

  Svintöntigt men på riktigt, hoppa på en hop on hop off buss. När jag var där tänkte jag not a chance men vi insåg rätt snabbt att vi inte skulle hinna allt annars. Dom kör runt hela stan berättar om dess historia, vilket är så intressant!! Vi hoppade av vid botaniska trädgården (så sjukt fint), inne i stan, uppe vid stellenboch (finns en buss som bara går runt till typ 4 vingårdar där man kan hoppa av, constantia har magiskt utsikt där man kan köra lite vinprovning och äta ost vilket är livet!!) Sen körde vi även table mountain och åkte upp, det är ju ett måste! Vidare till en del av slummen. Om ni inte hoppar av där och går en guidad tur, åk till Project playground eller dylikt. Det är en fruktansvärd misär men så viktigt att ta del av!! Slutligen hoppade vi av vid Camps Bay och hade picnic i solnedgången. Finns SÅ mycket trevligs restauranger där som man kan ta en drink på!! Ta Uber tillbaka in till ”stan”. Sjukt smidigt och typ det säkraste alternativet.

  Har du bara tre dagar hade jag nog hoppat cape of good hope och pingvinstranden. Det tar ca 2h enkel väg och absolut, det är vackert. Men det är inte värt en hel dags utflykt tycker jag.. Satsa på det om du åker tillbaka. (Vilket du kommer vilja, jag lovar!!)

  Stränderna är magiska, speciellt Clifton. Hykea upp för lions head och se solned/uppgången, sjukt fint och det är inte så stört varmt heller.

  Jag och min kompis hoppade parsgliding från Signal Hill, det var MAGISKT!! Rekommenderad verkligen. Otrolig utsikt och har man tur kan man se delfiner hoppa ute vid kusten!

  Såg att någon tipsade om matmarknaden. Jag som är besatt av god mat spenderade 4h där!! Riktigt najs vibe med musik, gräsmattor och drinkar samt massor av mat. Dom har även lite klädbutiker där dom har fina kläder!

  Beroende på när ni åker dit, första torsdagen i månaden, har dom en art galleri kväll där alla gallerier inne i stan öppnar upp, bjuder på drinkar. Massor av foodtrucks och människor som bara minglar mellan ställen, dansar och äter. Så himla härlig grej och det blir typ gatufest kl 19 på kvällen!!

  Finns så galet mycket man kan göra i Cape, alltså maila mig verkligen om du vill ha mer konkreta tips för att make the best out of it!! Har blivit heeelt hooked på staden!! Hoppas du får en riktigt livets vecka alltså!
  KRAM

  Reply

 • Sandra Majiet

  |

  Kapstaden är fantastiskt. Hikea upp för lions head, åka till bloubergstrand eller lagoon beach för att titta på solnedgången bakom berget, campsbay, clifton 4th beach, waterfront är väldigt turistigt men kan ändå vara mysigt, det finns en del trevliga restauranger till exempel Baia (skaldjur), Villa 47 är en annan restaurang som ligger i Greenpoint, om man inte har tid att åka långt till en vingård finns det bra alternativ i Constantia.

  Reply

 • Hanna

  |

  Härligt med Sydafrika! Spenderade nästan 3 månader i Sydafrika och säger bara clifton 4th beach, vingårdarna runt constantia (nära och trevligt) , taffelberget vid solnedgången, foodmarket i waterfront, speciellt langosen med lax och dem nypressade juicerna !,( ligger nära byggnaden där dem ställer ut hantverk) åk till dem färgglada husen i bo kaap! Robben island är överskattat och mest intressant om du redan kan historien. Bra shopping i waterfront!

  Reply

 • Julia

  |

  Det finns extremt många hemlösa, med det sagt så var lite på din vakt och åk taxi typ överallt (även korta sträckor), måste du gå nånstans så gå aldrig ensam. Waterfront är ett väldigt trevligt område att bara strosa omkring i och även luncha, finns även ett shoppingcentrum där. Osteria Tarantino har fantastisk tryffelpasta också!! Annars rekommenderar jag en sväng ut till Godahoppsudden eller upp på Taffelberget om vädret tillåter, och om du vill se lite mer vilda djur och få en chans att se lite mer sydafrikansk kultur så råder jag dig att söka upp någon lodge en bit ut på landsbygden. Gärna någon som har Big 5 och lite större landområden, då har du bäst chanser att få se lite olika typer av djur. Hoppas du får en fantastisk resa!

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler