Orolig över brösten

Bröst, bröst, bröst.

Ja, nu ska det snackas bröst och bröstförminskning. Ni är många som undrat hur det är med dem. Och idag är det nästan på pricken 10 månader sedan min bröstförminskning. Ärren syns mindre och mindre och allt känns helt normalt med dem, precis som innan operationen. Det enda som börjat oroa mig lite är att jag upplever att de växt jättemycket de senaste tre månaderna. Jag pratade med några tjejer på snapchat och det var många som upplevt samma sak och även flera stycken som (hör och häpna) gjort om operation 2-3 gånger just för att brösten börjat växa igen. Så nu vill jag veta, är ni fler som upplevt samma sak? Eller vet något om detta? Det har ju trots allt bara gått 10 månader sedan operationen. Så snabbt ska de väl inte börja växa?

115 gillar

Kommentarer (17)

 • Josse

  |

  De första året kände jag precis detsamma, men nu när det har gått ca 4 år har jag förstått att de lixom bara “hänger” tills. Huden blir inte lika stram som efter operationen och det är naturligt. Mina har nu stannat men de ser lite annorlunda och inte sjukt lika fasta som första året (tyvärr)… men nu har de stannat i växt hoppas jag så tror dina bara format till sig under de första året.

  Reply

 • Salle

  |

  Måste bara fråga varför du är orolig över att dina bröst blir större?

  Är det jobbigt och du får ont i ryggen av dem?

  Jag tycker att du är fantastisk VACKER och låt dem växa om du inte har besvär med dem förstås.

  Kram på dig!!

  Reply

 • Malin

  |

  Nu är jag inte insatt på just bröstförminskning men påverkas du inte av hormoner också? Ibland är mina bröst riktiga bomber för att sedan återgå till mindre igen, och allt beror på hormoner för mig. Jag har dock ingen regelbunden mens pga hormonspiral så kan ej säga om det infaller kring mens eller inte men de växlar mycket i storlek!

  Reply

 • Sara

  |

  Mina påverkades mycket när jag gick upp och ner i vikt, men när jag hållt mig i en och samma vikt har de inte ökat i storlek sedan.

  Reply

 • Agnes

  |

  Var är bikinin från? Främst trosorna. Du äger

  Reply

 • Minna

  |

  Jag har också genomfört en bröstoperation men har ej upplevt att dom börjat växa permanent. De växer sjukt mycket, nästan en hel storlek varje gång jag ska ha mens men sen återgår de till det normala igen.

  Dock upplevde jag att de började växa strax efter att jag började med preventimedel igen (har haft det länge men haft uppehåll då och då då jag ej hitttat något som passar mig). Så fort jag börjat med något med hormoner i har det påverkat hela mig, minst sagt brösten. Så tänk över om du kanske stoppar i dig hormoner genom preventimedel och fundera om du kanske ska prova något hormonfritt för att se om det hjälper? Jag gjorde min operation för sju år sedan och de har mer eller mindre varit samma storlek sen dess (förutom då när jag har mens eller åt preventimedel med hormoner i). Hoppas du hittar en lösning!!

  Reply

 • Olivia

  |

  Du bör nästan kontakta din läkare. Eller den plats som utförde din operation. Det är förmodligen det smartaste valet..??

  Reply

 • Jenny

  |

  Hej! Jag gjorde min bröstförminskning för snart 2 år sedan, och jag upplever tyvärr samma sak! 🙁 Nu har dem blivit “tyngre” igen lixom men dem har absolut inte gått tillbaka till som dem var innan iallafall. Tråkigt bara att jag och min kirurg sa C/D-kupa, vilket jag hade dem första månaderna, men att jag nu ligger på 70G… Men är fortfarande några kupstorlekar mindre än jag var innan operationen så jag ångrar det absolut inte.

  Reply

 • Missy

  |

  Gjorde mina för 6år sen och gick då från 70H till 70D och nu ör dom en 70 G sån snart lika stora ?

  Reply

 • Hanna

  |

  Jag har också gjort en bröstförminskning. Så fort jag gick upp i vikt blev mina bröst större. Jag gick igenom en period då jag åt sämre än vad jag i vanliga fall gör, det var ca fem månader efter min operation och märkte då en väldigt stor skillnad på mina bröst. Sen gick jag ner igen och då var dom tillbaka i samma storleken som dom var efter operationen.

  Reply

 • Cornelia

  |

  Jag gjorde Bröstförminskning för nästan 4 månader sen nu och jag har redan börjat märka av att dem har växt, var jätte nöjd i början men nu tycker jag nästan dem börjar bli för stora igen. Ska förhoppningsvis på återbesök snart så ska ta upp det då och se vad de kan bero på! Jätte tråkigt verkligen

  Reply

 • Becca

  |

  Jag gjorde min bröstreducering i början av förra månaden och känner nu att det börjar växa. Jag tror att det beror på mina ppiller jag börjat ta. Dessutom växer brösten i sammanhang med viktökning, speciellt om man är onyttig som mig hehe.

  Om du vill få dom fasta o mindre rekommenderar jag att träna bröstmuskeln. Sporter som boxning osv är sjukt bra. Detta rekommenderades av en vän som hade samma problem.

  Undrar om du har lust och visa upp dina ärr på bloggen eller privat på mail. Blev inspirerad av dig till att ta tag i min operation och är så nyfiken på hur resultatet kommer se ut om 10 månader. Tack!! Kram

  Reply

 • Clara

  |

  Hej Hanna!

  Jag ska själv göra en bröstreduktion nu i början på januari och är supernervös. Undrar bara vilken bh du köpte efter operation att ha på dig? Är en djungel med olika och vet inte riktigt vad för någon man ska ha, mer än att det är en bygellös.

  Reply

 • Sandra

  |

  Hej!
  Jag hade min bröstförminskning nu i veckan och hittills känns allt helt okej, men jag får så himla ont i nedre ryggen av att sova på rygg… Har nån upplevt samma och hur kan man försöka ändra på det? Är jättetrött hela tiden men sover dåligt pga detta…

  Reply

 • Sarah

  |

  Hej Hanna,

  Kan du inte uppdatera hur brösten känns nu när det har gått över ett år sedan din operation? Jag gjorde min bröstförminskning för en vecka sedan och tycker det är spännande att följa hur det blivit för andra.

  Reply

 • Maria

  |

  Hej.
  Jag gjorde bröstförminskning 2 veckor sen, och tyvärr blev dom lite små. Jag är rädd nu att dom ska bli ännu mindre. Är det ngn som upplevde bröst mindre och mindre med tiden ?

  Reply

 • Jakie

  |

  Hey
  Undrar bara storlek på kuppen före och efter?
  Tack

  Reply

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler