q/a på usa frågestuden

Hej, ska till USA med min familj nu i sommar. Vi ska till Florida och New york. Vad tycker du vi absolut inte ska missa på båda dom platserna?
Hej! Gud vad roligt. I Florida tycker jag att ni ska hyra en bil och åka runt lite, det blir lätt långtråkigt att vara på ett och samma ställe hela resan tycker jag. Så ni kanske ska åka både på öst och väst sidan (tar max 2h sida till sida). I väst har ni bland annat den otroligt vackra solnedgången!

 

I Florida tycker jag att ni ska besöka Napels eller Marco Island, det är verkligen jättefint här. Och om ni vill så tycker jag ni ska till disney world för dit måste man ju någon gång! Disney World ligger ju i Orlando som förövrigt har många bra nöjesparker som Sea World, Six flags osv. Orlando har även bra shopping!

 

En annan grej som är rolig att göra om man är i Florida är att åka till Everglades och titta på aligatorer, det räcker med att åka längs vägen Tamiami trail (en väg mellan miami och napels) för då får man se massor med aligatorer. Men om man vill så finns det ett naturreserat som heter Shark Valley där man kan hyra cyklar och cykla runt för att titta på aligatorer osv. Det gjorde vi och det var jätte roligt och spännande!

 

Om vi sen kommer till New York så får ni inte missa:

– Frihetsgudinnan

– Times Square

– F.A.O Schwatrz (en leksaksaffär med enorma gossedjur)

– Central Park

– China Town

– Utsikten från en empire state building

– World trade center

 

P.S. Missa inte och käka på Cheesecake factory!! Världsbäst. MUMS!

 

Hur länge har du varit där och hur länge ska du vara där till?
Vart har du varit? Vilken stad tyckte du mest om?
Vi har varit här i 2 veckor på måndag och åker hem på onsdag nästa vecka. Den här resan har vi varit i Miami, West palm beach, Jensen beach, Cocoa beach, Orlando, Napels och Marco island. Staden jag mest gillar är svår att svara på för alla är bra på sitt sätt men bästa stranden är lätt Cocoa beach, bästa nattlivet är Miami, bästa shoppingstället är Orlando och bästa semesterstället är nog Marco island.

 

Vilka städer har du besökt i USA? De känns som du har varit överallt?
Haha, att jag varit överallt stämmer väl nästan kan man säga.

Dessa städer har jag satt min fot i:

 

New York

Las Vegas

Los Angeles

Washington

San Fransisco

Miami

Dallas

Reno

Fort Lauderdale

Orlando

Napels

Key West

West palm beach

San Diego

Atlanta

Yellowstone

Palm Springs

Gran Canyon

 

Vilken är din favoritstad? Vilket är ditt favoritminne?
Föredrar du att vara på samma ställe hela tiden eller att resa runt i usa mycket?

Favoritstad är så himla svårt att säga, men det får nog bli L.A trots allt!

Favoritminne är också svårt, det finns så mycket, men jag kommer nog aldrig glömma kryssningarna. Dom har varit fantastiskta!

RES RUNT! Hyr en bil!!! Det finns så jävla mycket att se här borta!

 

Har du varit i USA innan? Isf, hur många gånger?

Ja, det har jag. Detta är 8:e gången jag befinner mig innanför de amerikanska gränserna.

 

Tar du ledigt från skolan? Hur gör du med plugget?
Ja, jag tar ledigt. Fick dock aldrig tillbaka ledighetslappen denna gång så jag vet inte om jag fick det beviljat eller ej. Plugget försöker jag fixa så mycket som bara går innan och sen är det bara att jobba ikapp när man kommer hem! Jag brukar aldrig plugga på själva semestern om inte super nödvändigt.

 

Jag ska till Miami snart, vilka affärer (med bra priser men ändå fina affärer) ska jag besöka?
Och vad kostar ungefär shorts, jeans, toppar och skor i Miami?

Har inte så jättestor koll på shopping i Miami faktiskt men vid själva miami beach så har du ju collins avenue där det ligger en hel del butiker. Där finns bland annat victoria secret, urban outfitters och zara som jag tycker att du ska besöka. Vill du sedan till typ forever 21 så måste du ha en hyrbil och åka ut till aventura mall eller dolphins mall som ligger lite “utanför” centrum.

 

Priset på shorts är väl ca 22-25 dollar, jeans likaså och toppar är allt mellan 9-20 kanske och skor brukar ligga på 20-35 dollar beroende på vart man handlar såklart. Dessa priser är väl vad Forever 21 har.

 

Vart ligger forever XXI?
Den finns lite överallt. Beror på vilken stad du är i om dom har den eller ej. Men forever 21 och forever XXI ligger ju oftast i maller (alltså shoppingcentrum).

 

Du handlar väl rätt mycket på forever 21, så det vore kul om du kunde typ förklara var de affärerna ligger i olika städer?
Haha om jag handlar mycket på Forever 21. Men vart Forever 21 ligger är ju helt olika. Men det man ska göra är ju att gå in på Forever 21:s hemsida och söka på locations så ser du vart deras affärer finns. Sedan är det bara att knappa in adressen till affären på GPS om man har det (vilket jag verkligen rekommenderar).

 

Jag åker till orlando om en månad ungefär och har lite frågor. Vad tycker du är ett måste när man är i orlando?
Finns det några bra resturanger? Bästa shoppingen, gallerior osv? Vad ligger temperaturen på ungefär? Och till sist, var ligger Forever XXI?

Orlando har mycket bra nöjesfält. Typ Disney World, Sea World, Universal Orlando och Six flags (om man är modig) för där finns typ världens läskigaste åk attraktioner!! Det finns massa mer också!

 

Bra restauranger i hela USA är Cheesecake factory, Applebees, Ruby Tuesday, T.G.I.F (thank god it’s friday)

 

I Orlando har dom mycket outlets som man kan fynda i. Dom har bland annat en stor mall som heter Premium outlets där det finns en massa outlets, bland annat Nike, Forever 21 (där jag shoppade loss), Victoria secret, Love couture (ganska bra affär), Converse osv…

 

Annars finns Florida Mall som har Forever XXI, Zara, H&M osv.

 

Temeraturen i Orlando när vi var där var ca. 28-30 grader, jätte varmt med andra ord så det var superhärligt! Tråkigt dock att det ligger inne i smeten och inte har något hav men åker du en timme rakt ut på östkusten så hittar du cocoa beach, ett ställe jag rekommenderar!!

 

Jag ska till Miami Beach den 13.e juni och undrar, vilka restauranger i Miami ska man inte missa? Vilken mall som är bäst? Sawgrass, Miami International eller Aventura? Vilka fik som är bra? Förutom Starbucks! Vilka butiker ska man besöka när man är i Miami? Vilka aktiviteter bör man inte missa i Florida? Vilka stränder måste man besöka i Florida?
Cheesecake factory ska du inte missa! Och sen har jag hört att Big pink på Collins avenue ska vara bra. Hann dock aldrig med den restaurangen när vi var där…

 

Sawgrass är ju en mall med outlets så den är bra om man vill fynda men ränka med att det tar MÅNGA timmar för att gå igenom den mallen! Miami international, aventura och dolphin mall har ju ungefär samma butiker så spelar inte så stor roll där faktiskt.

 

Fik i Miami har jag tyvärr ingen större koll på. Det brukar alltid bli Starbucks! Sen finns det ett awesome glasställe som heter coldstone där man väljer smaker och så mixar dom ihop dom liksom, ett bra tips!

 

Åk ut till mallerna som finns men om du är nere vid miami beach och på collins avenu så missa inte victoria secret, urban outfitters och zara.

 

Att få se aligatorer tycker jag att du inte får missa! Everglades har STORT utbud av vilt levande aligatorer.

 

Jag tycker du ska besöka Miami beach såklart sen cocoa beach, marco island eller napels beacher. Key West är även väldigt fint!

 

Vad gjorde du i west palm beach? Jag var nämligen där för några månader sedan och är lite nyfiken.
Vi var bara i West palm beach en dag och då var vi på stranden och solade, därefter åkte vi till The Gardens mall och sedan åkte vi till Duffy’s och käkade middag med Mona och Sven Tumba (som ni kanske känner igen om ni är värsta hockeynördarna).

 

Hur mycket kostar resan ungefär?
Själva flygresan gick på 20.000 tror jag och sedan är det ju mat och boende på det och shopping såklart!

 

Vad vare absolut coolaste du gjorde/såg i USA? ♥
Hm, det absolut coolaste jag gjort är svårt att komma på haha men det väl kanske när vi åkte i nevada öknen i flera timmar för att komma till Las Vegas. Under resan i öknen såg vi en prärievarg och en vulkan och besökta Gran Canyon som ÄR SJUKT JÄVLA AMAZING!! Det var väldigt coolt faktiskt.

 

En annan as ball grej som vi gjorde förra sommaren var att åka till yellowstone som är ett naturreservat där vi bilade runt i. Vi fick se vilda grisslybjörnar, buffalos och hjortar och en massa häftiga djur. I Yellowstone finns också heta källor, det ryker ur marken på platser och det var sjukt häftigt. Det var helt otroliga färger i källorna och ja det var riktigt coolt. Vi var också och tittade på en källa som får utbrott var 92e minut så det flyger upp rök och ånga jättehögt upp i luften. Det var också häftigt.

 

På vilket sätt åker du till alla ställen, åker du med ngn slags kryssning, typ flyger till ena ställer och bor på hotell och sen flyger vidare till andra ställen och bor på hotell? Eller hur gör du/ni? Och är resan dyr?

Om du menar den här resan så har vi bara haft en hyrbil och åkt omkring här i Florida och bott på olika hotell och så. Vi brukar aldrig boka hotell och sådant i förväg då det är mycket skönare att bara bestämma dag till dag vad man vill göra och vart man vill bo. Och om resan är dyr eller ej kan jag inte riktigt svara på, hittar man bra flyg till usa så kostar det 20.000 och sen beror det ju på vart man bor, vart man äter och hur mycket man shoppar.

 

I sommar ska jag till Boston, LA, New york och Hollywood. Jag undrar nu vart är det bäst shopping och vad får man inte missa på ställerna!
Boston kan jag tyvärr inte uttala mig om då jag inte varit där. Men shoppingen i LA/Hollywood och New York är ju ungefär likadan så den är lika bra!

 

I New York skrev jag en liten lista ovan som du inte får missa att göra/se när du är där och i LA och hollywood är att besöka Rodeo Drive och kändisspana samt titta på alla designerbutiker och kanske gå in och klämma lite på dom där fantastiska chanel-väskorna. Du borde även ta en hikingtur upp på berget som ligger i LA och titta på den fantastiska utsikten!

 

En annan rolig sak i LA är Universal studios (en nöjespark) där vi exempelvis åkte på en tur och fick se hur man gör “behind the scenes” när man spelar in filmer. Typ hur man gör när det regnar på film, hur dom spelar in hajen filmerna osv. Vi fick också vara med om en jordbävning och i en stor brand på den här turen. Det var riktigt roligt och det rekommenderar jag verkligen verkligen!

 

I LA ska du ju också åka till Santa Monica tycker jag och hänga på stranden där. Sen måste du ju gå på WALK OF FAME och titta på handavtrycken av alla stora stjärnor och kändisspana lite, fast det kanske mest är på rodeo drive du kan hitta kändisar men ja. Sen vet jag faktiskt inte så mycket mer. Det var längesen jag var i LA, men jag ska dit snarast…..

 

Vilka städer är dom bästa? Finns forever XXI överallt i USA? Vad är din favoritmat i USA? Tips på bra affärer? Vad kostade byxdressen som du köpte? Älskar den!!
Tack för all inspiration ! ♥
New York, Los Angeles och San Fransisco tycker jag är de bästa städerna!!!

 

Forever XXI finns överallt i USA.

 

Favoritmaten eller snarare favoritrestaurangen är Cheesecake factory och det jag brukar käka där är Pasta alfredo. Den är SUPER!

 

Andra bra affärer flrutom Forever 21 är Victoria secret, Claries (typ som glitter), Love coutore, Urban outfitters, Wild fox osv…

 

Byxdressen kostade 22 dollar om jag inte minns fel vilket är ca 150 svenska kronor.

 

Tack för en jättesöt läsare.

 

Hur har ni råd att åka dit ganska ofta? Det är väl rätt dyrt? Har du varit i LA? Isf, vad rekommenderar du där?Eftersom att mamma jobbar med choklad och eftersom att företaget ligger här i USA så har det gjort att hon kvalificerat sig till några resor vi gjort hit till USA. Och ja jag har varit i LA. Jag skrev lite ovan vad jag rekommenderar att göra där.

 

Vann du resan för hela familjen eller har ni köpt till biljetter? När ska du träffa Maria Montazami? Är Victoria Secret grejerna dyra? Eller vad ligger ungefär en bodylotion på? Hur mycket pengar har du tatt med till shopping?

Den här resan är ingen resa jag har vunnit.

Maria montazami får ni veta mer om snart…

Victoria secret grejerna är egentligen inte mycket dyrare än hemma.

Pengar till shopping tar jag aldrig med utan de lånar jag av mamma och pappa och betalar igen senare.

 

Är det billiga kläder och smink i USA?
Det beror ju på vart du handlar men svar JA. Jättebra smink finns på sephora bland annat.

 

Jag ska kanske åka till USA och undrar om det är värt PENGARNA? Vart är den bästa shoppingen och vilken affär shoppade/shoppar du mest i? Vad kan mer göra där? ♥
DET ÄR VÄRT PENGARNA!!! Affären jag shoppar mest i är Forever 21 och bästa shoppingen finns nog i New York/LA skulle jag tro. Du kan göra massor här! Det finns så mycket att se. Jag orkar inte räkna upp allt men om du tittar på svaren ovan så finns det massor alternativ.

 

En cool grej dock som jag kan nämna som är lite annourlunda är att åka Rafting i Kalifornien. Då binder man ihop traktordäck och åker i en flod och tar med matsäck och så.

 

Men om du vill ha tips på bästa stället att åka till i USA så säger jag deffinitivt Californien. Där finns så mycket att se och göra samtidigt som man bara kan njuta av sol och bad.

 

Det finns ju som färdiga “guide”resor som är under två veckor där man åker runt och sådär, åker ni på sån rundresa elller bokar ni allt själva?
Nej vi åker inte på någon “guide” resa. Vi hyr en bil själva och åker omkring precis som vi vill och känner för. Bäst så tycker jag. Tänk om det exempelvis är mulet på västkusten, då är det ju bara att ta bilden över till öst!! Haha

 

Jag ska till Usa i sommar til bla. Los Angeles, San Fransisco, Chicago, Las Vegas mm. Vad är de bästa affärerna, resturangerna och så?
Bästa affärerna i Californien dit du ska är Wild fox och Forever 21! Restaurangerna eller snarare restaurangen är Cheesecake factory tycker jag! Och just till dom städerna du ska till så finns det så mycket du ska göra. Nämner lite här nedan.

 

LA:

Universal studios

Hollywood

Beverly Hills

Rodeo Drive

Santa Monica

Walk of fame

 

SAN FRANSISCO:

Världens krokigaste gata

Alcatraz

Pier 39/Fishermans warf

Spårvagnarna

Alla krokiga gatorna

Nan king (supergod kinesisk restaurang)

 

PÅ VÄGEN TILL LAS VEGAS (om ni nu åker bil)

Nevada öknen

Gran Canyon

Colorado floden

 

Sen om ni har tänkt bila från San Fransisco till LA så är verkligen highway 1 sevärd!

 

Jag har fortfarande inte fattat… Varför åkte du till usa bara så där ”hux flux”? Varför byter ni stad och hotell hela tiden? Var det där med london bara ett skämt? Varför är du i usa egentligen ? Har ingen klarhet i någonting, haha! Tack för en bra blogg annars!
Haha jag har nog förklarat lite dåligt här tror jag. Ja varför åkte jag till USA bara sådär “hux flux”, jo för att vi var sugna på att åka och spontanbokade en resa.

 

Varför byter vi stad hela tiden? Jo därför att det blir alldeles för långtråkigt att bara vara på ett och samma ställa hela tiden, jag menar det finns så mycket att se och göra här så om man ska hinna med allt måste man ligga i.

 

Var det där med London bara ett skämt? Nej vi mellanlandade i London och käkade lunch där så det var inget skämt.

 

Varför är jag i USA egentligen? Jo, varför inte liksom?

 

Hur har ni råd att åka så mycket till USA hela tiden? Jag vill också dit! Är ni rika?
Många resor har vi gjort pga. mammas jobb så det är henne vi har att tacka för det. Och rika skulle jag väl inte påstå att vi är. Vi är väl normalmåttiga.

 

Varför åker du just till USA hela tiden? Och vilka hotell har du bott i där? Har du tips på något bra?

Mina föräldrar är USA fanatiker och har varit här 20 gånger snart så that’s why. Sen ÄLSKAR jag också landet så ja det får väl förklara varför vi åker hit. Jag har bott på massor av hotell men tips i just napels är faktiskt Park shore resort och Bayfront inn. Sen är LA quinta väldigt prisvärt och har hyffsad standard om man bara ska bo i någon dag och inte vill lägga en massa pengar på boende. Men därefter så finns det ju så otroligt mycket hotell att jag lovar att du hittar något om du ska hit.

 

Har du några bra tips på klädbutiker i New York?

Tyvärr så har jag inte så bra koll på New Yorks shopping egentligen då jag var typ 13 eller något när vi var där men Forever 21 är ju ett säkert kort. ALLTID!

 

Du ser ut att ha det underbart där borta! Men några frågor, hur har ni råd att åka dit hela tiden? Och varför? Bara på semester? Varför byter ni hotell hela tiden?

Hej på dig! Det är underbart här borta så vad bra att jag fått med det i bloggen också! Hur vi har råd som sagt är ju mycket genom det jobb min mamma har och varför vi åker, jo varför åker man på semester? och vem vill inte till USA? och varför vi byter hotell hela tiden är för att vi åker runt väldigt mycket.

 

Vart bokade du resan?

Vi bokade via travelpartner!

0 gillar

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Sociala kanaler